Οι Αξίες μας

Ειλικρίνεια
Εχεμύθεια
Αξιοπιστία
Μαχητικότητα
Αποτελεσματικότητα

Η δικηγορική μας εταιρεία ιδρύθηκε το 1983 από τον Βασίλειο Γλυκό. Από τότε και μέχρι σήμερα παρέχει στους πελάτες μας υψηλού επιπέδου νομικές υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα του Δικαίου.

Η άρτια επιστημονική κατάρτιση, η διαρκής ενασχόληση αλλά και η μακροχρόνια εμπειρία, μας επιτρέπει την προάσπιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των συμφερόντων των πελατών μας, τόσο στις αίθουσες των Δικαστηρίων όσο και εκτός αυτών, μέσω της συμβουλευτικής Δικηγορίας, της διαμεσολάβησης και των διαπραγματεύσεων, γρήγορα, με ειλικρίνεια και εντιμότητα, αξιοπιστία και σε λογικό κόστος.

Το γραφείο μας τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει με μεγάλη επιτυχία  υποθέσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια  και σε μια προσπάθεια πιο ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πελατών μας, συνεργαζόμαστε με γραφεία τόσο συμβολαιογράφων και λογιστών όσο και πολιτικών μηχανικών.

Από το 2004 λειτουργεί και το δεύτερο δικηγορικό μας γραφείο στο Πόρτo Ράφτη Μεσογαίας.

Η φιλοσοφία μας

H φιλοσοφία της Δικηγορικής Εταιρείας Βασίλειος και Χριστίνα Γλυκού συνοψίζεται στις 3 βασικές αρχές με τις οποίες κινούμαστε στις υποθέσεις που αναλαμβάνουμε για τους πελάτες μας

01

Απόδοση

Αποδοτική σχέση κόστους – οφέλους

02

Ελαχιστοποίηση κινδύνου

Δυναμική αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης για ελαχιστοποίηση του νομικού κινδύνου

03

O πελάτης στο κέντρο

Πάντα στο επίκεντρο το συμφέρον του πελάτη

Οι δικηγόροι μας

Βασίλειος Γλυκός

Δικηγόρος

LAW-OFFICES-DIKIGORIKA-GRAFEIA-GLYKOU-SLIDER-3-1024x683

Ο Βασίλειος Γλυκός γεννήθηκε το 1956 στο Χαλάνδρι Αττικής και έζησε εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων.

Το 1975 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ένα χρόνο αργότερα μετεγγράφει στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 1980 με βαθμό ” λίαν καλώς”.

Από το 1980 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αμέσως δημιούργησε το δικό του Δικηγορικό Γραφείο. Από τότε μέχρι σήμερα ασκεί με το ίδιο πάθος και με μεγάλη επιτυχία μάχιμη δικηγορία. Είναι δικηγόρος Παρ’  Αρείω Πάγω και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έχει εξειδικευτεί στους τομείς τόσο του Ποινικού,  Διοικητικού, Φορολογικού και Ιατρικού Δίκαιου όσο και στο Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Το 2004 ίδρυσε και το δεύτερο Δικηγορικό Γραφείο στο Πόρτο Ράφτη Μεσογαίας. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται συστηματικά στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης ,αναλαμβάνοντας επιτυχώς πλήθος υποθέσεων.

Έχει συνεργαστεί εκτός από ιδιώτες, με πληθώρα εταιρίων πανελλαδικά (Κωτσόβολος Α.Ε., DAS HELLAS, Kωστούλας Α.Ε. κ.ά. ) και από τα τέλη του 2015 είναι αποκλειστικός νομικός σύμβουλος του Ομίλου MISEL GROUP.

Ομιλεί Αγγλικά.

Χριστίνα Γλυκού

Δικηγόρος / Διαμεσολαβήτρια

LAW-OFFICES-DIKIGORIKA-GRAFEIA-GLYKOU-SLIDER-4-1024x683

Η Χριστίνα Γλυκού γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2006 εισήχθη στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2010 με βαθμό “λίαν καλώς”.

Το 2011 πραγματοποίησε μέρος της άσκησης της στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δικηγόρος παρ ΄Εφεταις) και από το 2012 ασκεί μάχιμη δικηγορία με καθημερινές παραστάσεις στα δικαστήρια της Αθήνας και της επαρχίας, εκπροσωπώντας πλήθος εταιρειών και ιδιωτών, διεκπεραιώνοντας με επιτυχία τις υποθέσεις που της ανατίθενται, έχοντας πετύχει μέχρι σήμερα την έκδοση πολύ σημαντικών δικαστικών αποφάσεων πανελλαδικά.

 • Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕ.ΔΙ.Π – TOOLKIT COMPANY) και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με εξειδίκευση στην Οικογενειακή  (Advanced Family Mediation ADR HC),  Ιατρική (Advanced Mediation Training in Medicine ADR HC) και Τραπεζική (Eπίπεδο ΙΙ E.B.E.A)  Διαμεσολάβηση.
 • Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών (ΑDR Hellenic Center, IMI) 
 • Επιλαχούσα στο μητρώο Συντονιστών του Ν. 4469/17για ρύθμιση χρεών των Eπιχειρήσεων .
 • Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Πολιτική Δικονομία και το Αστικό Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (LLM in Civil Procedure)  με βαθμό “λίαν καλώς”, με εκπονηθείσα διπλωματική εργασία ” Τα κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το Ουσιαστικό Δίκαιο προνόμια στην κατάταξη”.
 • Κάτοχος Διπλώματος στις Διαπραγματεύσεις (Diploma in Negotiations – Διαπραγματεύτρια ΚΕΚ ΟΠΑ)  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ” λίαν καλώς”.
 • ΕκπαιδευόμενηΔιαιτητής του Chartered Institute of Arbitrators του Λονδίνου.
 • Γενική Γραμματέας Ένωσης Διαπραγματευτών Ελλάδος (ΕΝ.ΔΙ.Ε) από το 2019.
 • Νομική Σύμβουλος στην ασφαλιστική εταιρία ”ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α. ” (Τμήμα Αποζημιώσεων).
 • Συνεργάτιδα σε ζητήματα διαπραγμάτευσης και διαμεσολάβησης (law clinic αστικού δικαίου) και Συντονίστρια στον τομέα σχολιασμού δικαστικών αποφάσεων Αστικού Δικαίου του οργανισμού Law Project 
 • Μέλος του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ).
 • Μέλος στις Επιτροπές Ενστάσεων του Εθνικού ΚτηματολογίουΕ.Κ.Χ.Α ΑΕ).
 • Έχει διατελέσει μέλος Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
 • Κάτοχος πιστοποιητικού στο Δίκαιο Μεταφορών και Ενέργειας  (Logistics).
 • Kάτοχος πιστοποιητικού στις Νευροεπιστήμες και τη Διαμεσολάβηση (ΑDR HC).
 • Αρθρογραφεί συχνά πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες και ηλεκτρονικά ενημερωτικά (Έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος).
 • Φιλοξενείται, αναφορικά με το Δίκαιο της Αστικής Αφερεγγυότητας, Ιατρικά  και Επιχειρησιακά Ζητήματα σε μεγάλης εμβέλειας τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς (βλ. Αρχική Σελίδα και BLOG).
 • Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Euroscola με παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο (2005) και ως Έφηβη Βουλευτής στην 1Oη Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων (Αύγουστος 2005).

Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά και πολύ καλά  Γερμανικά και Ισπανικά.

Είπαν για εμάς

“Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να συνεργαζόμαστε με τους επαγγελματίες δικηγόρους των δικηγορικών γραφείων Γλυκού. Δουλεύουμε μαζί σε μια πολύ δύσκολη υπόθεση στην Ελλάδα και τα Γραφεία μου παρέχουν μια ισχυρή υποστήριξη. Η γνώση των λεπτομερειών της νομοθεσίας είναι εντυπωσιακή και κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τον πελάτη, γι ‘αυτό χαίρομαι που είναι οι δικηγόροι μου.”
Γιούρι Αλντακίμοφ
Μόσχα, Ρωσία
“Mπράβο πολύ καλή η προσπάθεια σας. Προβάλλεται την δουλειά σας η οποία είναι εξαιρετική και μπορεί ο πελάτης να ενημερωθεί πλήρως. Καλές δουλειές, σας εύχομαι!”
Αθανασία Παυλάκη, Αγιος Νικόλαος
Λασιθίου Κρήτης

Τηλεόραση, Εφημερίδες, Web, Ραδιόφωνο

Η δικηγόρος της εταιρεία μας, Χριστίνα Γλυκού, καλείται κατά καιρούς σε μεγάλα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα ενημερωτικών εκπομπών, παρέχοντας αξιόπιστη ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της οικονομικής επικαιρότητας.
Επίσης αρθρογραφεί κατά καιρούς σε Ημερήσιο και Κυριακάτικο Τύπο, περιοδικά και ειδησογραφικές ιστοσελίδες οικονομικού και μη περιεχομένου ενώ δηλώσεις φιλοξενούνται και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές.

Υπηρεσία Ταχείας Απάντησης

Το συντομότερο δυνατόν από τη στιγμή που θα έρθετε σε επικοινωνία με τη Δικηγορική εταιρεία Βασίλειος & Χριστίνα Γλυκού, θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά για να λάβουμε ένα συνοπτικό ιστορικό και να προγραμματιστεί συνάντηση είτε στα γραφεία μας, είτε εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης. Στη συνάντηση αυτή θα καταγραφεί το πλήρες ιστορικό και θα ληφθούν τα διαθέσιμα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση σας.