ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) από τους προέδρους των δύο φορέων Βασ. Κορκίδη και Γ. Σταματογιάννη.

Στόχος της συνεργασίας είναι η προώθηση στον κόσμο της επιχειρηματικότητας αυτού του νέου θεσμού της διαμεσολάβησης και η ανάδειξή του ως εναλλακτικού, σε σχέση με τα δικαστήρια, τρόπου επίλυσης των πάσης φύσεως συμβατικών αμφισβητήσεων.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας δίνει πολύ μεγάλη σημασία στον σχετικά νέο θεσμό της διαμεσολάβησης, όπου οι επιχειρηματίες και γενικότερα οι συμβαλλόμενοι που έχουν διαφορές καταφεύγουν σε έναν ανεξάρτητο, αμερόληπτο και διαπιστευμένο διαμεσολαβητή, προκειμένου να πετύχουν γρήγορη επίλυση της διαφοράς τους, με το συγκριτικά χαμηλότερο και συμφερότερο κόστος.

Το ΚΕΔΙΠ αποτελεί τον πρώτο πανελλαδικά φορέα κατάρτισης διαμεσολαβητών και έχει συσταθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και τα άλλα δύο επιμελητήρια της πόλης του Πειραιά.

Σημειώνεται σε ανακοίνωση, ότι με τη συνεργασία του ΚΕΔΙΠ, ο θεσμός της διαμεσολάβησης θα γνωστοποιηθεί από την ΕΣΕΕ στους εμπόρους και επιχειρηματίες μέσω και του «Δικηγόρου του Εμπόρου», δηλαδή της πρωτοβουλίας παροχής νομικής συμβουλευτικής υπηρεσίας της ΕΣΕΕ προς τον εμπορικό κόσμο, που λειτουργεί ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 με θετικές αποτιμήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *