ΓΑΛΛΙΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1,8 ΕΚ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΜΩΡΑ ΑΠΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ

Δύο οικογένειες των οποίων τα μωρά ανταλλάχθηκαν κατά λάθος σε ένα μαιευτήριο στη γαλλική Ριβιέρα πριν από 20 χρόνια αποζημιώθηκαν με 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Αν και οι δύο μητέρες είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους τότε σχετικά με το αν τους είχαν δοθεί τα σωστά μωρά μετά τη γέννα, το λάθος δεν ανακαλύφθηκε μέχρι που τα κορίτσια έγιναν δέκα χρόνων. Οι οικογένειες συναντήθηκαν τότε αλλά κράτησαν αποστάσεις. «Ήταν πολύ ενοχλητική στιγμή» είπε η Μανόν Σερανό, ένα από τα κορίτσια, ενήλικη πια, σε ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο.
«Έρχεσαι αντιμέτωπη με μία γυναίκα που είναι η βιολογική σου μητέρα αλλά είναι ξένη προς εσένα» προσέθεσε. Αν και η αποζημίωση που ορίστηκε για τις δύο οικογένειες είναι πολύ χαμηλότερη των 12 εκατομμυρίων ευρώ που αυτές ζητούσαν, πρόκειται για ιδιαιτέρως υψηλό ποσό για γαλλικό δικαστήριο. Η ιστορία ξεκίνησε  όταν η Σοφί Σερανό, σήμερα 39 χρόνων, γέννησε ένα κοριτσάκι στη Διεθνή Κλινική των Κανών το 1994.
Το παιδί παρουσίασε ίκτερο, όπως και ακόμη δύο μωρά στην κλινική, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Καθώς υπήρχαν μόνο δύο κατάλληλες θερμοκοιτίδες τα δύο κορίτσια που δεν φορούσαν ταμπελάκι με τα ονόματά τους, τοποθετήθηκαν στο ίδιο μηχάνημα. Κάποια απρόσεκτη νοσοκόμα μπέρδεψε τα κορίτσια και παρέδωσε στην κάθε μητέρα το μωρό της άλλης.
«Είχα αμφιβολίες και τότε. Παρατήρησα ότι το μωρό είχε περισσότερα μαλλιά. Μου φάνηκε περίεργο και το ανέφερα αλλά κανείς δεν μου έδωσε σημασία. Το μωρό που μου έδωσαν δεν αντιδρούσε στη φωνή μου» είπε η Σερανό. Επειδή ανησυχούσε που το παιδί δεν έμοιαζε στην ίδια και στον πρώην σύντροφό της, αποφάσισε να κάνει τεστ DNA στο οποίο και διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν ήταν τελικά δικό τους. Ειδοποίησαν την κλινική και ξεκίνησε έρευνα. Το δικαστήριο όρισε αποζημίωση 400.000 ευρώ σε καθένα από τα κορίτσια, 300.000 ευρώ σε καθέναν από τους τρεις γονείς και από 60.000 ευρώ σε τρία αδέλφια, σύνολο 1.88 εκ. ευρώ.
Πηγή: tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *