Απόφαση C-760/18/11-2-2021 E.E. μονιμοποίηση συμβασιούχων

Τα Δικηγορικά μας Γραφεία με την από 6/2018 αγωγή Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου, ζήτησαν να αναγνωρισθούν ότι οι εντολείς μας – ενάγοντες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Δήμο Αγίου Νικολάου κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έπρεπε οι συμβάσεις τους να αναγνωρισθούν ως συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Το Δικαστήριο απέστειλε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο προσυμβατικά ερωτήματα, ακριβώς τα ίδια επί των οποίων εκδόθηκε η υπ’ αριθμ C-760/18/11/2/2021 απόφαση, που μονιμοποιεί και αποζημιώνει χιλιάδες συμβασιούχοι των τελευταίων ετών, αφού αυτό έκρινε ότι είναι ανίσχυρη η διάταξη του άρθρου 103 παρ. 8, η οποία απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου καθώς υπερισχύει η Οδηγία της ΕΕ 1999/70.

Έτσι η ανωτέρω απόφαση της ΔΕΕ είναι η σημαντικότερη Δικαστική εξέλιξη των τελευταίων ετών στην ΕΕ ..

Δεδομένης της εκδόσεως ιδίας αποφάσεως από την ΔΕΕ επί των προσυμβατικών ερωτημάτων (και σε συνδυασμό με την εκδοθείσα) είναι βέβαιο ότι οι εντολείς μας θα δικαιωθούν και θα εξασφαλίσουν μία μόνιμη εργασία στον ανωτέρω Δήμο..

Κατά συνέπεια είναι άμεση ανάγκη όσοι δεν έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη να το πράξουν άμεσα έτσι για να συμπεριληφθούν στις νέες αγωγές.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος καλέστε μας ή στείλτε μήνυμα ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *