Τι είναι η Ιατρική Διαμεσολάβηση;

[:el]

Τι είναι η Ιατρική Διαμεσολάβηση;

Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος επίλυσης διαφορών, όπου ένα τρίτο αμερόληπτο και ουδέτερο πρόσωπο (διαμεσολαβητής) βοηθάει τα μέρη να καταλήξουν σε μια συμφωνία, με λιγότερο κόστος, σε λιγότερο χρόνο και χωρίς συναισθηματική πίεση.

Αφορά υποθέσεις μεταξύ ιατρού ή νοσοκομείου/κλινικής και ασθενούς (ιατρικού σφάλματος κατά τη διάρκεια επεμβάσεως, εσφαλμένη διάγνωση, ελλιπής ενημέρωση κλπ), νοσοκομείων και επαγγελματιών υγείας καθώς και υποθέσεις μεταξύ ιατρών με συναδέλφους και ιατρικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια αυτής, τα εμπλεκόμενα μέρη συμμετέχουν με τους δικηγόρους τους και τόσο οι κατ΄ ιδιαν συναντήσεις (caucus), όσο και οι κοινές, διέπονται αυστηρά από την εμπιστευτικότητα και το απόρρητο.

Ο διαμεσολαβητής είναι ουσιαστικά ο εγγυητής της όλης διαδικασίας, ώστε τα εμπλεκόμενα μέρη να νιώσουν οικεία, να αισθανθούν ότι κάποιος τους κατανοεί (τέτοιου είδους υποθέσεις χρειάζονται ειδικούς χειρισμούς λόγω της φύσης τους),να αποφορτιστούν και να οδηγηθούν σε μια άμεση και ασφαλή επίλυση των διαφορών που έχουν ανακύψει.

Η δικηγόρος των Γραφείων μας Χριστίνα Γλυκού, είναι από τους πρώτους Διαμεσολαβητές που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδίκευσης στην Ιατρική Διαμεσολάβηση από το Ελληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΛ.Κ.Ε.Δ – ADR Hellenic Center), του μοναδικού κέντρου μέχρι σήμερα στην Ελλάδα που διοργανώνει σεμινάρια εξειδίκευσης στην Ιατρική Διαμεσολάβηση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ[:]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *